Hej!

Strålande sol i Örebro och ordentligt med vårkänslor, härligt! Har precis suttit ute på trappen och druckit kaffe och ätit tiramisu (som kommit att bli en av mina favoritdesserter på senaste).

Jag har varit och storhandlat idag. Pratade med en kvinna vid kaffehyllan om hur svenskarna skulle klara sig om det blev slut på kaffe ;), KRIS, men jag hamstrar inte. Maten kommer inte ta slut och någonstans måste man faktiskt tänka på andra och se det här i ett större perspektiv än att bara tänka på sig själv. Givetvis är det bra att ha mat så man klarar sig om man behöver eller väljer att isolera sig några veckor men det får inte gå till överdrift.

Det jag tycker är viktigt att ha hemma är inte pasta eller toalettpapper (insåg precis att jag inte köpte något), utan mat med mycket näring. Pasta/quinoa/bulgur finns alltid hemma eftersom jag brukar beställa det från Matsmart.

Samma sak med kryddor, oljor, vinäger och andra smaksättare (jordnötssmör, kokosfett, buljong) – det finns alltid hos mig.

Örter finns också i frysen (mycket som jag torkat och fryst in från förra årets odling), grönsaker och bär likaså.

Det jag fyllt på med (och alltid vill ha hemma) är kikärtor, linser, bönor, frön, nötter, rotfrukter som håller sig länge. Och passerade tomater! Superlätt och GOTT att slänga ihop tex lite röda linser, lök, passerade tomater, buljong och kryddor att äta om det krisar. Ägg har jag redan mycket av, tycker det är ett jättebra och näringsrikt livsmedel som dessutom håller länge.

Har ni hamstrat något? Och hur tänker ni i så fall kring det? Skriver aaabsolut INTE det här inlägget för att verka viktig eller duktig utan vill mer ge lite tips och idéer till er som läser. Hoppas att ni förstår det! Bra, näringsrik mat som håller länge. Och självklart chips måste jag alltid ha hemma (min största last, haha)

Kram på er

2 svar på ”Handlat mat för kris”

Lämna ett svar