DIY Färgade påskägg

Imorse gav jag mig på att försöka färga lite ägg till påskbordet!

Blev helt ok för att vara nybörjare, även om jag gärna hade velat ha alla ägg marmorerade/spräckliga. Tar gärna emot tips hur man kan gå tillväga.

Jag använde mig av inlagda rödbetor, kakao (är av någon anledning en sådan person som alltid öppnar paket upp- och ned, oklart varför), grön karamellfärg och gurkmeja.

Är väldigt förtjust i hur äggen blev av kakaon, älskar gurkmejans fina gula färg och mest besviken på att äggen bara blev svagt rosa av rödbetorna. Men ju längre dom ligger desto starkare färg.

Färgade påskägg,

🥄Kokta ägg

🥄Råvara att färga med (kakao, gurkmeja, rödbetor och grön karamellfärg använde jag)

🥄Vinäger

🥄Vatten

Gör såhär:

Koka äggen så länge du önskar. Häll i det du vill färga med + ca 1 tsk vinäger i en skål. Lägg i så många ägg du vill färga och fyll på med vatten så ägget täcks. Jag lät mina ligga i vatten i ca 5 timmar. Ju längre tid, ju mer intensiv färg.

I skålen med karamellfärg tillsatte jag inget vatten, jag rullade bara äggen fram och tillbaka i skålen. Dessa ägg fick mest intensiv färg.

Dom bruna äggen blev spräckliga för att jag hade ganska mycket kakao i skålen samt la på lite blöt kakao på dom som fick torka in.

Även om det inte blev exakt som jag önskade, visst är dom himla fina ändå?! Blir ju GLAD av alla färger.

Kram

3 thoughts on “DIY Färgade påskägg

Lämna ett svar