Inlägget innehåller annonslänk

Hej hej,

vädret har inte bjudit på sååå mycket att önska denna långhelg (förutom en liten liten solig stund igår eftermiddag) så imorse tog vi sovmorgon och slog till på en brunch som vi DESSUTOM åt i sängen!

Till brunchen gjorde jag yoghurtpannacotta med mild smak av kokos toppat med frysta jordgubbstärningar och lite vit choklad. Går att byta ut kokosmjölk mot grädde om man inte gillar kokos och att toppa med vilka bär man föredrar.

Mina fina serveringsglas finns på rea HÄR.

Yoghurtpannacotta med smak av kokos,

2 portioner:

🥄1gelatinblad

🥄1/2 vaniljstång

🥄1dl kokosmjölk

🥄1/2 dl strösocker

🥄1,5 dl turkisk yoghurt

🥄3 msk jordgubbstärningar

🥄2 bitar hackad vit choklad

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde och socker. Rör om och koka upp på medelvärme. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Tillsätt yoghurten och rör om tills allt blandats. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min, rör om någon gång under tiden. Häll smeten i små glas. Täck med folie och låt stå i kylen tills de stelnat, minst 4 timmar.

Gott och fräscht iste, perfekt att släcka törsten med. Släng ner en påse i en flaska kallt vatten och låt dra i ungefär 5 minuter. Jag är alltid sååå törstig på morgonen och det här kändes ju både lyxigare och roligare än vatten 😉

Avokadomackor! Hade en avokado i kylen som sjöng på sista versen, hade helt glömt av att den låg där inne. Blev supergott på rostat rågbröd tillsammans med kokt ägg, rädisor, sesamfrön, färska örter och lite färskpressad citron!

Mysig start på dagen som sedan fortsatt i samma lugna tecken. Önskar er en skön söndagkväll.

KRAM

Lämna ett svar