Inlägget innehåller annonslänk

GOD MORGON!

Precis hemkommen ifrån en natt på jobbet och då var min köttfärssås till kvällens middag klar. Slängde ned allting o grytan igår kväll och slog på innan jag åkte hemifrån. Helt perfekt – nu kan jag sova hela dagen!

Vanligtvis gör jag en köttfärssås med rött vin, oxfond och utan grädde (recept HÄR) Men den här gången blev det en annan version med smak av vitt vin, som är minst lika god men på ett helt annat vis.

Köttfärssås med vitt vin,

ca 4 portioner:

🥄500 gram köttfärs

🥄1 stor gul lök

🥄3 klyftor vitlök

🥄2 msk tomatpuré

🥄4 msk italiensk kalvfond

🥄1,5 dl vitt vin

🥄400 gram krossade tomater

🥄3 dl grädde

🥄Salt och peppar

🥄Basilika

Gör såhär:

Finhacka lök och pressa vitlöken i grytan. Tillsätt alla övriga ingredienser samt köttfärsen. Var inte rädd för att krydda ordentligt, köttfärsrätter och speciellt rätter i slow cooker behöver extra mycket kryddning.

Sätt på LOW och låt gå i 6-8 timmar. Servera med nykokt spagetti och parmesanost!

Jag har hunnit provsmakat och det var SÅ himla gott. Ni brukar fråga vilken Slow cooker jag har, och det ärDEN HÄR.

Självklart går det bra att göra mitt recept på spisen också, men då räcker det att den puttrar någon timme eller två. Får ni rester över så gör en lasagne eller pastagratäng imorgon.

Glädjande nog har ytterligare en kollega ställt sig i ledet och köpt en slow cooker, ska bli spännande att höra om hon kommer älska den lika mycket som jag gör!

KRAM och fin tisdag

7 svar på ”Köttfärssås med vitt vin i slow cooker”

    1. Du kan lämna den! 🥳👏🏼 Så himla smidigt!!! Jag brukar oftast sova när den lagar maten, men i måndags var den på när jag var på jobbet. När den är klar så går den automatiskt övet på värmeläge för att hålla maten varm 🤗

  1. Perfekt att maten är klar när du kommer hem från nattjobb. Skönt att få sova så länge som möjligt. Köttfärssåsen såg jättegod ut. //Christina

  2. God morgon! Åhh – det låter underbart gott! Jag älskar köttfärssås och har testat massor av olika varianter genom åren. Tack för receptet! Hoppas du får en riktigt fin tisdag! Stor kram 💖💖💖

Lämna ett svar