Hej på er!

Vaknade tidigt – utvilade, imorse och tänkte att det kunde vara mysigt med en liten dagsutflykt. Trodde faktiskt att det skulle regna idag och med facit i hand borde vi kanske stannat hemma och målat utemöbler nu när det varit uppehåll men det kommer fler tillfällen 😉

Istället körde vi till Brunneby Musteri utanför Motala, vi pratade om att åka dit redan förra året men först nu blev det av.

Går stenhårt in för platser i Sverige jag vill besöka nu i sommar, och att ta tillvara på lediga dagar (på rimligt avstånd hemifrån såklart, och bara om vi är helt friska).

Det här är en såndär butik där jag skulle kunna köpa med MINST en sak av varje grej hem.

Och jag skulle kunna gå i ett par timmar och titta och provsmaka på aaallt (ingen provsmakning nu pga covid-19 dock).

Så så så himla mysigt med ekologiska och närproducerade produkter. Och dessutom fanns en hel hylla med osockrad saft, för dom som vill ha sådana alternativ 🙂

Efter att ha handlat saft, must, ost (!) och marmelad bestämde vi oss för att åka till Cloettas fabriksbutik utanför Ljungsbro som ligger ca 15 minuter körväg från Brunneby.

Roligt att åka förbi när man är i närheten, endel produkter till fyndpris/andrahandssortering och mycket i storpack.

Vi hade inte tänkt köpa något utan bara titta, gick sådär, blev en hel del godis ner i korgen ändå, haha. Min dröm vore ändå att åka till en CHIPSFABRIK! Kan man det, någon som vet???

Det fanns även lite olika presentpåsar och brickor, vattenflaskor och dylikt, samt recept på olika bakverk med deras godis som man fick ta med sig.

Jag köpte ett par tablettaskar med Smurfarna, SÅ GODA, jag åt dessa som liten och man kan samla smurfbilderna på baksidan av asken. Finns dom fortfarande i vanliga affärer? Nostalgi!

När vi var klara inne på Cloetta hade vi bara två mil till Linköping och jag råkar ha koll på att Ben & Jerry’s har en glassbar där 😉

Finns ju att köpa i glasspaket på affären men INTE min favvosort som dom slutade med i Sverige för många år sedan (ja, jag nämner det varje gång jag skriver om B&J, har inte accepterat det än).

CHERRY GARCIA! Världens godaste glass med smak av körsbär och bitar av mörk choklad.

Finns i n g e n t i n g som slår den. Tänk vilken dröm att få fylla frysen med det!!!

Nu är vi hemma igen och jag ska fundera ut vad vi ska äta till middag (sugen på panerad kyckling idag också!) och svira om för ett event jag blivit inbjuden till på Örebro konserthus ikväll.

KRAM

2 svar på ”Dagsutflykt till Brunneby Musteri, Cloettabutiken och Ben & Jerry’s glassbar i Linköping”

Lämna ett svar