Frukost eller dessert? Jordgubbar och karamelliserade pecannötter

Hej och god morgon,

här ligger jag och drar mig i sängen med en kopp kaffe och laddar för ytterligare en natt på jobbet 🙂 Har preciiis ätit det ni ser på bilden till frukost!

Frukt och bär är ju bland det bästa och godaste som går att äta nu på sommaren, både till frukost, mellis eller som dessert. Eller som tillbehör till lunch och middag såklart!

Du behöver:

🥄Vaniljyoghurt, kvarg, fil eller liknande

🥄Frysta jordgubbstärningar

🥄Sötsalta karamelliserade pecannötter

Gör såhär:

Häll jordgubbstärningar i ett glas, häll på yoghurt/fil/kvarg och toppa med mer jordgubbar och karamelliserade pecannötter.

Karamelliserade pecannötter är gott till mycket, tex till glassen, pannkakor, till bakning och olika efterrätter. Förvara det som blir över i lufttät burk. Ljuvligt gott med en kombination av sött och salt, men vill ni bara ha det söta så uteslut salt i receptet. Receptet hittade jag hos ”Bara en kaka till”.

Sötsalta karamelliserade pecannötter:

🥄100 gram pecannötter

🥄0,75 dl råsocker

🥄1 rågad tsk flingsalt

🥄0,25 dl vatten

Gör såhär:

Hacka pecannötterna grovt och rosta dom i en het, torr stekpanna i ca 3-4 min. Dom är klara när det börjar dofta av varma nötter och dom har mjuknat. Häll nötterna åt sidan, häll sedan ned råsocker, flingsalt och vatten i stekpannan och rör om. Det kommer att koka upp och bubbla och inom ett par minuter kommer färgen att gå från ljust gyllene till bärnstensfärgad.

Ta stekpannan från värmen, rör ner dom rostade nötterna och blanda snabbt ihop allt. Häll upp dom karamelliserade, kladdiga), nötterna på ett bakplåtspapper och låt stelna, i ca 15 min.

Bryt nötterna i bitar, eller grovhacka dom med en kniv för att få dem att dela sig i lite mindre bitar.

Smaklig måltid och lycka till!

KRAM

2 thoughts on “Frukost eller dessert? Jordgubbar och karamelliserade pecannötter

  1. Det låter ju helt underbart gott! Tack för tipset!!! Jag lever mer eller mindre på frukt och bär nu – bästa energipåfyllaren under semestern. Hoppas du får en riktigt fin och härlig helg! Kramar 💖

    1. Men visst, sååå gott och det är livskvalitet tycker jag med färska bär! Tack och hoppas du får en bra vecka! Kram

Lämna ett svar