Mumin 75 år

Bild lånad från City Örebro

Hej,

här kommer ett VÄLDIGT försenat inlägg efter väääldigt mycket bloggstrul 🙂 Inlägget jag skrev igår försvann och det gick inte att publicera några som helst nya inlägg. Ber om ursäkt till er som fick ett testinlägg utskickat nyss om ni följer bloggen via mail.

Gårdagen bjöd på förvånansvärt fint väder så vi var ute nästan hela dagen, vi strosade runt på stan och hann hem precis innan himlen öppnade sig och regnet vräkte ned.

Just nu har min gamla gata i stan, Drottninggatan i Örebro, där jag bodde som 20-nånting-åring, förvandlats till Mumingata och i vartenda litet skyltfönster efter gatan kan man skymta ett mumintroll eller två.

Tisdagar, torsdagar och lördagar mellan kl 12-16 finns möjligheten att träffa Mumintrollet och Lilla My ute på stan och varje dag finns möjlighet att besöka en pysselstation och bio.

På Drottninggatan 21 finns den ljuvligaste lilla Mumin pop up-butik, med mängder av olika föremål från Mumindalen. Värt ett besök för både stora och små!

Om jag kunde hade jag velat ha varenda en av dessa färgsprakande vackra böcker! Just böckerna om Mumin har förtrollat mig många gånger, både som barn och som vuxen.

Firandet pågår fram till 31 juli och är en del av att uppmärksamma kampanjen #vårthav som syftar till att rädda och göra rent ett förorenat Östersjön. Så förutom att det är otroligt mysigt så bidrar det också till något gott. Precis så som jag känner Mumintrollen och berättelserna om dom.

Hoppas ni får en TOPPENONSDAG, så hörs vi snart igen.

Kram

Lämna ett svar