Inlägget innehåller annonslänk

Heeej,

Hur mår ni denna fredag? Är fredagspeppen på topp? Hooooppas!!!

Iimorse när jag kom hem från jobbet slängde jag ned en sötpotatis skuren som hasselbackspotatis i slow cookern!

Skala och skölj sötpotatisen. Jag använde en träslev under för att inte skära för djupa skåror i potatisen och la i en folieform för att enklare kunna flytta potatisen när den var färdig.

På med lite smör och salt och ned i slow cookern 8 timmar på låg. Går säkert jättebra att linda lite folie om (bakad sötpotatis?!) om du inte har en aluminiumform.

Ljuuuvlig doft ifrån köket nu på eftermiddagen:) Går utmärkt att göra i ugn också såklart, men skönt i slow cooker att det sköter sig själv över dagen.

När sötpotatisen var klar i slow cookern penslade jag den med smör och mortlade pankoströbröd som jag strödde över tillsammans med salt och peppar. Skulle tro att det kan vara gott med det lite söta att strö över någon form av chili (chiliflakes) eller paprika också för att bryta av.

Toppade med finriven parmesanost och skjuts in i ugnen på grillfunktion tills det fått fin färg. Gick superfort 🙂

Nästa gång ska jag testa med en ost som smälter mer, tex gruyereost. Så prova er fram vad ni tycker om, känns inte som att det går att misslyckas 🙂

Christian hade chilicheddarost riven över sin potatis, blev MAAAGISKT!

Festligt sätt att förnya en gammal klassisker! Mina fina tallrikar finns på rea HÄR.

Vi åt potatisen tillsammans med köttfärs- och fläskfiléspett, tzatziki och fetaostsallad.

Nu ska jag strax åka iväg och göra ett övertidspass på jobbet. Inte drömmigaste fredagen men kul att lyxa till med lite extragod middag innan. Vad äter ni ikväll?

KRAM

Lämna ett svar