Saffranstrozzapreti med räkor

GOOOD MORGON!

Redan tisdag hörrni! Och vilken sovmorgon jag tog idag. Efter att ha vaknat runt kl 5 varje morgon dom senaste dagarna så sov jag till klockan 8 idag. Vardagslyx 😉

Sitter i Christians morgonrock dagen till ära, min ligger i tvätten. Dricker en kopp kaffe och funderar på frukost.

Igår var vi och hämtade ut presenten till Christian som varit försenad jääättelänge. Det hade blivit någon miss så jag hade inte fått någon avisering att paketet var framme, det låg dessutom på en helt annan butik än vad det skulle.

En sonoshögtalare som går att använda även som hylla, så den blev också ett sängbord för Christian 😉 Sååå nöjda båda två. Igår kväll la vi oss tidigt och lyssnade på radio innan vi skulle somna.

Här om veckan fick jag ett sååå fint bud från Zeta med maaassor av pasta och goda tillbehör. Perfekt nu när vi har infört pasta som ett stående inslag på menyn här hemma på måndagar.

Duken! Så klassiskt fin både till pastakvällar och till utflykter. Och så många olika spännande röror och pastasorter att testa.

Först ut blev strozzapreti.

Världens godaste middag, med saffrans creme fraiche som en av er följare tipsat mig om.

Saffranstrozzapreti med räkor.

Kan ju vara den aaabsolut godaste pastasallad jag ätit någonsin, ä ä l s k a r saffran, älskar pasta, älskar räkor. Jihuuu!!!

Blanda ihop creme fraiche och saffran, salt och peppar och låt stå kylt, ett par timmar men helst över natten.

Dagen efter kokar du pastan (strozzapetri), låt svalna och blanda med saffransfraichen. Ställ kallt och servera sedan med en sallad och handskalade räkor!

I vår sallad hade jag romansallad, gurka, körsbärstomater och salladslök.

Saint Clair Nr 12000, Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, är ett friskt och fruktigt vin som passar utmärkt till räkorna och saffranet.

Älskar verkligen aaallt med saffran, och det här är utan tvekan den godaste pastan med saffran jag ätit. Ser fram emot att äta den till lunch idag. Era tips är verkligen dom bästa! Tack!!!

KRAM

Lämna ett svar