Hej hej,

i samband med att Pippi Långstrump fyller 75 år så har Annas pepparkakor tagit fram Pippis hus i pepparkaksform och även en burk med Pippipepparkakor som dom varit så rara att buda hem till mig. Jag skriver lite mer om det längre ned i inlägget.

Idag satte vi ihop pepparkakshuset där Christian var byggledare, Joline åt av pepparkakorna och sen dekorerade vi alla tillsammans.

Jag gjorde vit kristyr efter ICAs recept. Den skulle innehålla en äggvita men jag tyckte kristyren blev lite för tjock så jag tillsatte en äggvita extra. Man får testa sig lite fram 🙂

Vit kristyr,

🥄 1 äggvita

🥄 4 dl florsocker

🥄 1 tsk ättiksprit

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser, gärna med elvisp. Lägg i spritspåse, eller som jag använde en dressingflaska. Vill man så kan man färga kristyren i valfri färg med hjälp av någon droppe karamellfärg.

Perfekt aktivitet för en vabbdag! Nu står huset inne på Jolines rum med lite bomull som snö runt om och med en ljusslinga runt huset.

Suuupermysigt och fint! Pepparkakshuset och pepparkakorna är framtaget i en del av arbetet tillsammans med Astrid Lindgren AB och Rädda barnen för att samla in pengar och ge stöd till unga flickor på flykt. Så köper ni pepparkakshuset eller pepparkakorna går en del av pengarna till det viktiga arbetet.

Har ni gjort något pepparkakshus än?

Kram

Lämna ett svar