DIY APELSINGIRLANG

Inlägget innehåller annonslänk

Hej hej,

nu har jag också hakat på trenden med att torka apelsiner till jul. Wow, blir verkligen sååå fint! Jag har torkat dom i min frukttork (finns liknande den jag har på rea HÄR) men det går att göra i ugnen också.

Använd dom sedan som dekoration i en girlang på väggen, i granen eller på julklapparna. Jag kommer nog pimpa juldrinkarna och glöggen med dom.

Skiva apelsinerna så tunnt du bara kan och lägg i torken. Jag satte min tork på 70 grader och lät dom ligga ett dygn. Har läst att om man gör i vanlig ugn så ska man sätta på låg temperatur, max 100 grader, i uppemot 4 timmar tills dom är torkade, och vända på dom då och då.

Går att variera och göra med citron, lime och grapefrukt också för att få olika färger och storlekar att pynta med.

Se så fina dom blir! Doftar gott också. Om man vill göra girlanger använder man en tjock nål och trär igenom jutesnöre.

Dom här bilderna hittade jag på Pintarest (klicka på respektive bild för att komma till orginalsidan och dom personer som fixat så fint). Perfekt inspiration!

Sååå, sätt igång ni också att torka citrusfrukter att dekorera hemmet med.

KRAM

Lämna ett svar