Hej hej,

idag är det både Lucia och advent, läge för dubbelfika alltså 😉 Har kikat på Luciamorgon från Jukkasjärvi, så mysigt och jag gråter alltid en skvätt. Christian jobbar ett 16-07 pass på jobbet så jag fick advents- och luciafika själv nu ikväll.

Tittar ni på årets julkalender förresten? Jag är tokig i den, tycker den är SÅ bra och undrar hur det kommer gå för dom alla… Funderar på att stanna vaken inatt och se efter, nästa avsnitt släpps ju kl 02 på Svt Play. Lite fusk kanske men vad tusan!

Idag traditionsenligt pepparkakshusbygge med syskonbarnen. Inte alla som ville hänga på dessvärre, dom kanske tröttnat lite på sin Mosters sällskap, vad vet jag… :p

Eftersom vi inte kan ses som vanligt just nu så körde vi på varsitt håll men ringde upp på FaceTime under tiden.

Betydligt bättre att välja burken med små hus i alla fall än ett helt stort, går fortare att dekorera och kanske lyckas man hålla intresset uppe under en längre stund 😉

Riktigt riktigt mysigt och en lyckad stund även om mitt hus inte vann några skönhetspriser direkt, jag tappade lusten och tålamodet att dekorera och sen trillade det ihop haha 🙂 Roligare att kika på dom andra som byggde och dekorerade!

Ikväll slängde jag ihop en lite improviserad rätt med pasta och en sås på lök, vitlök, tomatpuré, pastasås med oliver, grönsaksfond, röda linser, pastavatten, salt och peppar.

En skvätt grädde kan man ha också om man vill!

Rostade fetaost o ugn med olivolja, chiliflakes och pinjenötter som jag hade som tillbehör till maten.

Nu börjar klockan närma sig midnatt här, jag tänkte ta en lååång dusch och sedan ta hand om disken innan jag kryper upp i soffan med en kopp te och inväntar avsnitt nummer 14 av julkalendern!

KRAM på er

Lämna ett svar