Frågor & svar – min graviditet (vecka 18)

Hej hej,

hoppas ni mår bra? Vaknade till sol utanför fönstret denna söndagsmorgon men den har försvunnit igen. Tror det blir en riktigt luuugn dag med någon promenad och mys i soffan. Ikväll ska vi äta tacos!

Har fått så mkt frågor i DM på Instagram gällande min graviditet och hinner inte med att svara i den takt jag önskar så tänkte samla och besvara dom vanligaste frågorna i det här inlägget! 🙂

Jag vet att det finns många blandade känslor kring att läsa om andras graviditeter, vissa ääälskar och andra är minde förtjusta. Så för er som inte är intresserade av graviduppdatering, scrolla vidare, nästa inlägg kommer handla om något annat.

Vilken vecka är du i?

Vecka 18! Upplever att magen bara sa POFF och blev superstor helt plötsligt. Lite mer rund och upphöjd liksom. Min bebis är 15 cm lång och väger 170 gram. Den lever om för fullt i magen och speciellt på kvällarna ♡

Christian frågade här om kvällen varför jag låter som att jag sprungit ett marathon när jag tagit på byxor och strumpor 🙂 Det börjar bli lite tufft, haha och magen börjar vara lite ivägen.

Var det planerat/hade ni svårt att bli gravida?

Ja det var planerat! Och nej – vi hade inte svårt att bli gravida. Men vi var medvetna om att det kunde ha varit annorlunda. Jag har aldrig tagit för givet att jag skulle kunna bli gravid eller ens få ett barn. Är med facit i hand väldigt förvånad att det gick så fort som det gjorde. Och oerhört tacksam!

Har du gått upp mycket i vikt?

Nej, sist jag vägde mig (händer sällan då jag inte vill fokusera på vikt utan på att må bra och viktigast att alla prover hos BM är bra) hade jag gått ned. Men det ska inte vara någon fara, bebisen tar det den behöver och jag mår bra 🙂 Vikten lär öka igen så småningom, haha. Magen växer och senaste dagarna har jag varit eeextremt hungrig.

Bantar du?

Neeej. Fick den här frågan när jag la upp bilder på Instagram där jag äter mycket frukt och smoothie 😉 Jag bantar INTE! Försöker äta varierat och av allt. Äter det jag är sugen på. Och som ni säkert har sett blir det en hel del skräpmat och godis också. Tycker generellt INTE om bantning och vikthets och aaabsolut inte under en graviditet. Kan låta klyschigt men så är det!

Hur mår du?

Jättebra! Över förväntan för att jämföra med hur många jag läser om som mår dåligt under sin graviditet, är så glad för att jag får må bra 🙂 Det enda som är jobbigt är att jag sover extremt dåligt och har foglossning. Men det funkar ändå tycker jag. Förutom när jag sover sisådär 3 timmar mellan ett par jobbnätter, då funkar det mindre bra men det GÅR ju såklart!

Det var några frågor för nu så kan vi ta fler allt eftersom. Kanske några stycken vid varje veckouppdatering om ni vill?

KRAM

Lämna ett svar