Inlägget innehåller reklam för Philips Hue

Goood morgon!

Vaknar upp idag och känner mig lite som en ny människa. Tisdag redan. Hur var er helg? Hos oss var det regn och grått men även timmar med sol och uppehåll vad jag har förstått, så Christian har passat på att fixa och dona lite i trädgården. Tips på superbra rabattkod längre ned i bloggen!!!

Jag har jobbat, sovit, tagit det lugnt och missat väderleksrapporten helt 🙂

Men SOM vi ligger efter med allt fix i år pga vädret?! Och SOM jag längtar tills risken för frost är förbi och vi kan börja plantera ut. Christian jagade runt på olika byggfirmor förra veckan efter virke till att bygga ut trädäcket men där gick vi också bet, allt slutsålt, jahopp, bättre lycka denna vecka.

I fredags grillade vi hamburgare! På spisen i grillpannan… Har fortfarande inte invigt grillen för i år, haha. Måååste i alla fall tipsa om den här goda grillosten med chili från Lidl. Ä l s k a r den. Kommer i 4-pack, påminner om halloumi. Rostade brödet i grillpannan precis innan montering av burgaren och den sög upp oljan från grillosten, fick den goda smaken av chili och blev sååå frasig.

Så blev det enkla tillbehör; sallad, tomat och en vitlöksmajonnäs som jag helt enkelt gör genom att blanda ihop färdigköpt majonnäs och vitlök. Succé!

I samband med att pandemin slog till förra året och allt i livet i princip lades på is och vi liksom många andra fick inställda utlandsresor och andra planer att lägga längst in på drömhyllan så bestämde vi oss på att satsa i trädgården. Nyinflyttade och med en enkel grön plätt att börja från noll. Förra året bygge av ett litet trädäck, ommålning av trädgårdsmöbler och plantering av thujabuskar som är på god väg att växa upp och ge oss insynsskydd.

I år ska det bli belysning, stora dahliarabatter, förhoppningsvis blommande syrénbuskar och klätterväxter som så småningom klättrar upp här bakom matgruppen.

Vår belysning och massor av andra varianter finns HÄR. Med koden HUE-SKYDHYLXD7LT får ni generösa 25% rabatt om ni köper en bridge samt minst 2 utomhusprodukter. Koden är giltig från NU och till 23 maj för dig som bor i Sverige, Danmark, Finland och Norge (rabatten gäller inte på nyheterna Amarant och Appear. Max 8 produkter per köptillfälle).

Allt som behövs för att styra belysningen i trädgården och i resten av hemmet (finns även belysning för inomhusbruk för den som önskar) är en Philips Hue bridge som går via wifi och du sköter via mobilen. Gick på några minuter att ladda ned appen och installera!

Det roligaste enligt Christian är att byta färg på belysningen i tid och otid och jag älskar att röststyra och dimra via mobilen 😉

“Siri, tänd belysningen i trädgården”, “Siri, dimra belysningen”, “Siri, ändra färgen till rött” haha. Fungerar såväl till Apple som Android och med olika röststyrningar.

När skymningen kom smög vi ut i trädgården för att testa. Vi har valt en ljusslinga som går att böjas och anpassas precis hur som helst och lagt den runt trädäcket.

Tänk er i sommar när dahliorna blommar, kvällarna är ljumna och här sitter vi med vänner och äter middag och ändrar färg på belysningen efter humör och om vi inser när vi lagt oss att vi har glömt att släcka gör vi det enkelt från telefonerna.

Huuur ljuvligt och HUR praktiskt?! Längtar så efter dessa fantastiska kvällar och stunder! Nu vill jag ha Philips Hue i inte bara trädgården utan på balkongen och i varenda rum här hemma.

KRAM

4 svar på ”Sommarplaner för trädgården med tips på prisvärd belysning”

 1. Supersnyggt!! Jag vill också ha sådana ute! Blir kanske i min pergola som jag ska sätta upp på framsidan nu då min markis har sagt upp sig:)
  Sådana lampor har barnen här också i sina rum, allts sådan vanliga, smarta som de styr med mobilerna! Det funkar nog att köra dessa utelampor ihop med andra lampor tror jag bara de är smarta. Tex om ni vill ha en vanlig på bordet där ute:)
  /Snikis

  1. Åh vad roligt! Älskar smart teknik och det här som även funkar utomhus är ju sjuuukt bra!!! 😍 Blir mysigt i sommar ☀️

 2. Wow säger jag bara! Vad snyggt med denna belysning.Vore så toppen att ha i våran trädgård.Hoppas på att någon som är händig “hjälper” till att montera en sådan här !!!
  Det kommer bli så himla snyggt med er planering av blommor o klätteräggen med.
  Bra att få tips då jag älskar blommor .Ser fram emot ljumma sommarkvällar jag med,att få sitta ute o bara njuta.
  Blir även alltid o då menar jag jämt hungrig då jag ser all din mat du lagar.Så kommer absolut andvända mig av din sida för ljuva sommarkvällar o laga en massa gott.
  Ha en fin dag 🙂

  1. Tack! Behövs ingen händighet, bara koppla in via wifi 🙂 och sladden kopplar du in i ett eluttag. Sen styr du med telefonen!

   Åh vad roligt, tusen tack! 😍

Lämna ett svar