Prästryggens badplats i Frövi

Hej,

bara en dryg halvtimme hemifrån ligger den här (för oss nyupptäckta) badpärlan, Prästryggens badplats och camping. Vid sjön Väringen i Frövi 🙂

Oerhört mycket folk – rekord i år om man ska tro en kvinna vi pratade med som brukar vara där, men på en lördag med 30 graders värme mitt under semestern så får man väl bara räkna med det. Alla vill njuta det fina vädret såklart!

Gratis stor parkering, relativt långgrunt, med både gräsmatta och en strandremsa samt massor av platser i både sol och skugga.

Vi hade packat med glass i termos, vattenmelon och pizzabullar men ändå himla skönt när det finns kiosk att handla på plats. Där fanns några sorters glass, försäljning av korv med bröd, toaletter och omklädningsrum, picknickbord och bänkar.

Minigolf för 20 kr per vuxen för den som är sugen och så en lekpark 🙂

Jag höll mig mestadels i skuggan, läste en bok, tog ett dopp och sedan gick vi en sväng på ett litet loppis. Tydligen återkommande några lördagar under sommaren, fick tag på ett strandtennis (utan bollar…var köper man det? 😛)

Vill ni ha tips på fler badplatser i Örebro med omnejd hittar ni det HÄR, förslag på dagsutflykter HÄR. Tar gärna emot era tips också om ni har, lämna en kommentar. Älskar att upptäcka nya platser o tipsar gärna vidare sen!!!

Kraaam

Lämna ett svar