Heeej,

nu har vi haft vår lilla kille hos oss i snart 3 dygn. Samtidigt som det inte har hänt så mycket, så har det såklart hänt en hel del. Vi lär känna varandra mer dag för dag. Tänk hur man helt ovillkorligt plötsligt älskar någon så mycket att den personen går före precis allt – från det ögonblick man möts för första gången.

I eftermiddag har vi blivit inskrivna på Neonatalavdelningen. Harry har gulsot och behöver ligga och sola i minst 24h. Det är ganska vanligt bland bebisar och kommer sig av att det tar några dagar innan deras egen lever fungerar tillräckligt bra för att hinna ta hand om bilirubinet i blodet i samma takt som det bildas.

Blev så himla himla ledsen att se honom i baljan först. Vi har haft honom hud mot hud konstant sedan han föddes, så han känns så ensam och “långt bort” nu. Han verkar trivas i alla fall, är nog mer jobbigt för oss än för honom och vi tar upp och matar honom varannan timme samt kan ligga med honom hos oss också.

Han har haft lågt blodsocker idag också därför matar vi så ofta.

Håll tummarna för att han blir bra tills imorgon. Vi har hemlängtan!

Kram

Ett svar på ”Inskrivna på Neonatalavdelningen”

  1. Äntligen är han här <3 Nu ska vi njuta i massor. Tänk så vi har längtat ända sen julafton då vi fick veta att vi skulle bli mormor o morfar igen <3

Lämna ett svar