Knäckig rabarberpaj

Hej,

hittade ett recept på rabarberpaj i arkivet som jag bjöd mina syskonbarn (alla 7 st!) på förra månaden. Inte ofta vi är samlade allihopa, tre av dom bor nere i Skåne. Men ibland så 🙂

Egentligen är det samma recept som på min populära knäckiga blåbärspaj. Kan snart slänga ihop den i sömnen- alltid succé!

Knäckig rabarberpaj,

Fyllning:

🥄5 stjälkar rabarber

🥄1/2 dl syltsocker

🥄1/2 msk potatismjöl eller majsstärkelse

🥄1 tsk mald kanel

Knäckig smuldeg:

🥄175 gram smör

🥄2 dl strösocker

🥄2 krm salt

🥄3 dl havregryn

🥄1,5 dl vetemjöl

🥄1 tsk bakpulver

🥄0,5 dl ljus sirap

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj rabarbern och skär den i tunna skivor. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke och lägg i en ugnssäker pajform.

I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.

Bryn smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken med dom torra ingredienserna tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i formen över rabarbern. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg. Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass!

I ett obevakat ögonblick kom min systerson Victor över svartpepparkaret och bestämde sig för att krydda pajen lite extra 🙂 Så det blev inte jättemycket kvar att äta av, haha.

Men det var en härlig sommardag och kväll med massor av härliga stunder och fina minnen att se tillbaka på nu när hösten så sakta men säkert är påväg.

Så har ni rabarber i frysen (eller fortfarande i trädgården???) så passa på att testa den här pajen (godast utan svartpeppar ;))

Nu ska jag och Harry strax promenera mot kulturkvarteret tillsammans med mina vänninor och deras barn! Härlig start på veckan.

KRAM

3 thoughts on “Knäckig rabarberpaj

  1. Så gott med rabarberpaj!

    Jag gör det ännu enklare! Bara strör över socker, mjöl och havregryn i varvade lager och sedan täcker jag med hyvlat smör! Blir också knäckigt och gott! Min kompis gamla farmors recept och min kompis är 60 år! Så det är gammalt😉🤣

Lämna ett svar