Söndagsbrunch, besök på Hallargårdens djurpark och utomhusbio

Hej på er,

här började vi dagen med att vakna klockan 6(!) och sedan åt vi söndagsbrunch lääänge i trädgården. Gröt, toast, bär, en riktigt krämig äggröra och såklart mängder av svart kaffe. Bästa!

Gröt äter jag sällan, men när jag gör det vill jag ha den ganska lös, kokar med extra mycket vatten, och ibland med lite mjölk – ett knep jag lärde mig av en av mina favorittanter när jag arbetade mitt första år inom hemtjänsten. Vi brukade äta gröt, dricka kaffe (som mina kollegor då lärt mig att göra, för man ABSOLUT måste dricka kaffe om man jobbar inom vården tyckte dom, haha, det var en av dom bästa arbetsplatser jag haft) och äta hårt bröd (”frigolitbitar” kallade hon dom) med cantadou 4 peppar.

Äggröra ska vara krämigt, stekas i mycket smör och innehålla grädde. Mums!

Supergod apelsin/ananasmarmelad som vi köpte på Brunneby musteri när vi var där för ett tag sedan.

Efter frukosten packade vi våra väskor och ryggsäckar med lunchmat (har köpt en så bra mattermos på Biltema som går bra både med varm mat eller kall, glass till stranden, tips!) och åkte till Hallagårdens djurpark strax utanför Örebro.

Supermysigt ställe med fin miljö och ett femtontal olika djur att titta på, en trollskog, ett par karuseller, café, handelsbod och museun.

Locket till mattermosen fungerade utmärkt som en djup tallrik. Receptet på pastasåsen är stulet rakt av från Portionen under tian 🙂 Dock har jag inte gjort mitt vego, som originalreceptet är, dessutom har jag tillsatt chiliflakes.

Pasta med morot- och paprikasås,

4 portioner:

🥄4 portioner pasta

🥄1 gul lök

🥄2 st vitlöksklyftor

🥄4 st morötter

🥄2 st bitar grillad paprika (inlagd)

🥄3 dl stora vita bönor, kokta

🥄2 dl grädde

🥄1 grönsaksbuljongtärning

🥄Olja till stekning

Tillbehör:

🥄1 dl solroskärnor

🥄75 gram feta ost

🥄Färsk timjan

Gör såhär:

Koka upp pastavatten. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja. Finriv morötterna, hacka paprikan och stek med löken tills allt mjuknat. Tillsätt vita bönor, grädde och buljong. Mixa ihop allting till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och eventuellt chiliflakes.

Under tiden du kokar pastan, rosta solroskärnor i en torr stekpanna tills dom får färg. När pastan kokat klart, ta 1 dl av pastavattnet och blanda i morotssåsen.

Blanda ihop pasta och sås, strö över solroskärnor och smula på feta ost. 

Besöket avslutades med karusellåkning, besök i handelsboden och glass! En glass som smakade precis som bubbelgum, en liknande magnum mandel och min Top 80 innehöll en gräddbulle och körsbärsrippel. Mums!

Kvällen spenderades hemma med bland annat utomhusbio i trädgården. Popcorn hör ju såklart bio till och svalkande gott i värmen med lite frysta bär i dricksvattnet. Sedan grillade vi!

Nu hör jag nästan sängen ropa på mig och väl där inne väntar senaste avsnittet av Åreakuten. Perfekt avslut på perfekt söndag.

KRAM

Lämna ett svar