Recept på enkel korvstroganoff – och sneak peak från kommande samarbete

Hej, här sitter jag – helt slut innan kl 20 på kvällen. Vaknade vid 03.30 imorse, hade hoppats på att somna om men så blev det inte.

Är rätt nöjd med dagen, har fått en hel del uträttat och även haft tid för mina intressen – matlagning, fotografering, redigering och att skriva.

Redan i förmiddags fixade jag middagen, C jobbar inatt och börjar tidigt så han har sovit och jag hade ärenden på eftermiddagen och kvällen. Vi hade egentligen andra middagsplaner men ibland kommer livet i mellan och detta blev en bra lösning – switchade helt enkelt plats i veckomatsedeln och tog söndagens middag idag istället. Sååå bra val.

Vill ni äta något riktigt gott och snabbt någon dag så kan jag verkligen rekommendera er att testa receptet på min godaste korvstroganoff någonsin! 👇🏻

🥄1/2 ring falukorv (välj gärna en korv med hög kötthalt)

🥄1 pkt passerade tomater

🥄1 gul lök

🥄1/2 dl tomatpuré

🥄3 dl grädde

🥄1/2 tärning köttbuljong

🥄En gnutta chili för den som törs

🥄Salt och mycket svartpeppar

.

Gör såhär:

Riv löken och skiva falukorven. Smält smör i en gryta, salta och peppra, tillsätt sedan lök och korv. Låt det steka på låg värme och få lite färg, tillsätt sedan tomatpurén. Låt allt steka några minuter, häll sedan på passerade tomater och grädde. Smula i köttbuljongen. Smaka av med salt, mycket svartpeppar och lite chili om du önskar. Låt puttra en stund på spisen – ju längre det kokar desto godare tycker jag. Servera med ris och kokta gröna ärtor. Smaklig måltid!

Förutom matlagning så har jag varit på stan idag och hämtat ut tre olika paket för olika samarbeten. Oturligt nog levererades paketen till olika ombud, men jag var så taggad på innehållet så det gjorde inget även fast det såklart blev ännu mer rörigt i min redan röriga hjärna, haha. Jag har redan hunnit fotat och filma lite för dom samarbeten som jag har just nu och lagt ut en liten sneak peak på min Instagram, både i händelser och i mitt flöde.

Svartpeppar, vitlökspaste, gurkmeja, ingefära, kardemumma, kokosmjölk och dessutom CEYLONKANEL.

På bilderna här ovan kan ni se ett av mina samarbeten där jag har fått hem ett paket med organiska kryddor från Santa Maria med huvudfokus på deras nyhet Ceylonkanel som jag kommer att testa imorgon.

Har hört väldigt gott om Ceylonkanel – det sägs ha positiv inverkan på vårat blodsocker, hjälpa mot inflammationer, lugna oroliga magar, hjälpa till med matsmältning, öka blodcirkulationen och skydda kroppen med antioxidanter. Om det stämmer så är det helt fantastiskt tycker jag! Har en jättegod efterrätt med kanel som jag tänkte göra och visa. Följ mig gärna på Instagram så du inte missar något!

Nä nu säger jag godnatt, ska inte sova än men jag hoppar nog i pyjamasen och kryper ner i sängen i alla fall. Har precis börjat läsa en ny och intressant bok som jag tänkte fortsätta med. Kram!

Lämna ett svar